Yumurtlama Dönemi Hesaplama

Yumurtlama dönemi hesaplama aracını kullanarak bir sonraki tahmini yumurtlama dönemini başlangıç ve bitiş tarihini öğrenebilirisiniz. Ayrıca adet(regl) zamanını öğrenmek için Adet Günü Hesaplama sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

Gün

Ortalama Adet Döngüsü

Hesaplama Sonuçları
Yumurtlama Başlangıç Tarihi:
Yumurtlama Bitiş Tarihi:
Hamilelik İhtimali En Yüksek Aralık:
Sonraki Yumurtlama Dönemi:

Yumurtlama Dönemi Nedir ?

Yumurtlama diğer adıyla ovülasyon dönemi kadınların aylık periyodunda meydana gelen 4 fazdan biridir. Diğer fazlar menstrüal faz, foliküler faz ve luteal fazdır. Ovülasyon foliküler fazdan sonra luteal fazdan önce gerçekleşir. Yumurtlama dönemi LH hormonunun vücutta salgılanmasıyla başlar. Yumurta döllenmek üzere yumurtalıktan rahme doğru atılır ve fallopi tüpünde döllenmeyi bekler genelde 1 yumurta olgunlaşıp atılır birden fazla yumurta olgunlaşıp atılırsa ve döllenme olursa çoklu gebelik olur. Bu sırada rahim duvarı kalınlaşır ve döllenen yumurtanın tutunması ve gelişmesi için gerekli ortam oluşturulur. Yumurtanın ortalama ömrü 24 saattir 24 saat içinde döllenirse rahme düşer ve gelişmeye başlar gebelik başlamış olur. Eğer 24 saat içinde döllenmezse rahimde kalınlaşan duvarla beraber bir miktar kan ile vücuttan atılır burada da menstrüasyon fazı başlamış olur.

Yumurtlama Dönemi Hesaplama

Yumurtlama Dönemi Belirtileri

Yumurtlama döneminin kesin bir belirtisi her zaman her kadında olmayabilir. Ancak bir takım belirtiler gözlendiğinde takvimi de kontrol ederek yumurtlama döneminde olunduğu anlaşılabilir.Bu belirtiler şu şekilde sıralanabilir:

  • Vajinal akıntının artması
  • Göğüslerde hassasiyet
  • Şişkinlik
  • Cinsel istek artışı
  • Tat ve kokulara hassasiyet
  • Vücut ısısı artışı

Yumurtlama Dönemi Dışında Hamile Kalınır Mı ?

Aylık periyot göz önüne alındığında bir kadının 1 ayda hamile kalabileceği gün sayısı yaklaşık olarak 4 gündür. Yumurtlama döneminden 72 saat önce ve yumurtlamadan sonra 24 içinde hamile kalınabilir. Bu zamanın dışında gebelik olasılığı yok denecek kadar düşüktür. Bu zamanı takip etmek için kolayhesaplama.com’un yumurtlama dönemi hesap aracından en doğru sonuca ulaşabilirsiniz.

Yumurtlama Dönemi Kaç Gün Sürer ?

Yumurtlama dönemi yaklaşık 1 gün sürer. Yumurtalıktan atılan fallopi tüpüne atılan yumurta yaklaşık 1 gün hayatta kalır. Ancak foliküllerde kalma süresi hesaplandığında yaklaşık 3-4 günlük bir süredir.

Yumurtlama Dönemi Nasıl Hesaplanır ?

Her kadında aylık periyodunun kaç gün sürdüğüne bağlı olarak değişir. Adet döneminin ilk gününden itibaren 14 gün öncesi yumurtlama dönemi olur. Örneğin periyodu 28 gün olan bir kadının 28. Gününde adet olacağı düşünülürse 28 - 14= 14 hesabından önceki aylık periyodun 14. Gününün yumurtlama dönemi olduğunu buluruz. Bu hesaplama ile diğer aylarda da hangi gün yumurtlama olacağını hesaplarız. En doğru sonuç için kolayhesaplama.com’un yumurtlama dönemi aracını kullanabilirsiniz.

Yumurtlama Dönemi Takvimi

Yukarıda da bahsedildiği gibi aylık periyot süresinden 14 gün çıkarılarak periyodun kaçıncı gününde yumurtlama olduğunu hesaplayabiliriz. Örneğin 30 günde bir adet olan bir kadının yumurtlama günü periyodun 16.gününde olur. Bunu adet döngüsü hesaplama aracından ya da yumurtlama dönemi hesaplama aracından faydalanarak takvime dökebilir ve hamilelik olasılığını takip edebilirsiniz.

Yumurtlama Dönemi Ağrı Olur Mu ?

Yumurtlama döneminde ağrı olmaz. Ancak yukarıda da belirtilen bazı değişimler meydana gelir. Bunlardan biri de göğüs hassasiyetidir bu hassasiyet bazen fazla olabilir ağrı yapabilir. Yine bu dönemde vücutta özellikle karın bölgesinde şişlik hissedilir. Yumurtlama döneminin sonunda eğer yumurta döllenmezse, kalınlaşan rahim iç duvarı parçalanarak atılacağından karın ağrısı meydana gelir yumurtlama dönemi biter. Bu dönemler hakkında detaylı bilgi için adet dönemi hesaplama aracından faydalanabilirsiniz.

Yumurtlama Dönemi Akıntı

Yumurtlama döneminde akıntı olması oldukça olağandır hatta bu dönemin en büyük belirtisi akıntı olmasıdır. Akıntı miktarı arttıysa akıntının rengi değiştiyse ve akıntı olan gün sayısı fazlalaştı ise mutlaka bir doktora danışılmalıdır.

Sıkça Sorulan Sorular

Yumurtlama Dönemi Ne Zaman Olur ?

Bu sorunun cevabı adet düzeniniz ile doğrudan alakalıdır. Genel olarak 28 günde bir düzenli adet(regl) gören bir kadında yumurtlama zamanı, ilk kanamandan itibaren 14. günde gerçekleşir.

Yumurtlama Dönemi Nasıl Anlaşılır ?

Yumurtlama döneminin anlaşılmasında yardımcı olan belirtiler şu şekildedir. Beyaz veya kahverengi akıntıların meydana gelmesi, duyu organlarında meydana gelen hassasiyet, göğüs şişkliği ve hassasiyet, cinsel istekte artış meydana gelmesi gibi sıralanabilir.

Akıntıdan kaç gün sonra yumurta çatlar?

Yumurtanın olgunlaşıp folikülden çıkması yaklaşık 5 - 6 gün sürebilir fakat çatlama gerçekleşmesi yaklaşık 24 saat sürer.

Yumurtlama Dönemi İlişkiye Girmek Faydalı Mı ?

Yumurtlama dönemi hamilelik olasılığının en çok olduğu dönemdir. Bu sebeple, kişinin gebelik beklentisi var ise bu dönemde cinsel ilişkiye girmesi faydalı olacaktır. Eğer hamilelik düşünceniz yok ise bu dönemlerde korunma yöntemlerini arttırmak isteyebilirsiniz.